Angelica Alapítvány

Adatok

név: Angelica Alapítvány
cím: 1122 Budapest, Városmajor utca 71.
fényposta: chorus@angelica.hu
adószám: 18227585-1-43
bankszámla: 11712004-20211453
weboldal: http://www.angelica.hu

Bemutatkozás

Iskolánk különlegessége, hogy ének-zene tanárunk és karnagyunk, Gráf Zsuzsanna 30 évnyi áldozatos, odaadó munkával világhírű leánykórust hozott létre. Ez az Angelica Leánykar, amely rengeteg díjat, kitüntető címet és kórusversenyt nyert el. A zenei világban csak szuperlatívuszokban emlegetett kórus minden évben teltházas koncertek sorát tartja mind hazánkban például a Zeneakadémián, a Müpában, mind szerte a világon Argentínától Kazahsztánig.

Fellépésein a klasszikus kórusművektől a modern darabokig igen változatos repertoár jelenik meg. Koncertjeinek különlegességét emeli, hogy számos alkalommal közismert, gyakran világhírű férfikarokkal közösen lép fel. Természetesen ez még több munkával és szervezéssel jár, de az élmény feledhetetlen.

A leánykar programjának szerves részét képezik a jótékonysági koncertek, amelyek bevételével nemes célokat támogatnak. Többek között gyűjtöttek a Heim Pál gyermekkórház javára is. A jótékonysági koncertek a tanárnő nevelési eszköztárának szerves részét képezik, mivel e felajánlások erősítik a diákokban a szolidaritást, az empátiát, fejlesztik érzelmi intelligenciájukat.

Gráf Zsuzsanna karnagy nemcsak iskolánkban alkalmazza sikeresen, hanem a Zeneakadémián is tanítja Kodály Zoltán módszerét. Számos módszertani előadást, bemutatóórát tartott iskolánkban az Angelica Leánykar közreműködésével.

Az Angelica Alapítvány célja, hogy ezt a különleges munkát anyagilag támogassa. Az alapítvány fő tevékenysége a kották, fellépőruhák biztosítása, a kórus utazásainak támogatása.