Kertai Helga Nóra
(1962.08.03.–2021.09.16.)

2021.09.17. 11:53 | szta

Kertai Helga Nóra

Kertai Helga tanárnő 2001-ben került a Városmajori Gimnáziumba, hamar a fizika munkaközösség vezetője lett. Húsz éven át tanított iskolánkban.

Egyszerre tanított fizikát, matematikát és filozófiát. Versenyfelkészítései mind a három területen sikeresek voltak; filozófia tantárgyból OKTV-győztesek és nemzetközi, idegen nyelvű versenyen kimagasló teljesítményt nyújtó diákok is kerültek ki a keze alól. Munkája sokrétű, szakmai felkészültsége, precizitása bámulatra méltó. Osztályfőnökként végzett tevékenysége hasonlóan igényes volt szakmai és nevelői munkájához.

Kertai Helga tanárnő órái komolyak, mégis oldott hangulatúak voltak, tele kísérletekkel, projektekkel, szakmai vitákkal, nevetéssel, és sok csoportosan végzett feladattal.

A szakmai titka a tudatosság, a tantárgyai megszerettetése, népszerűsítése, az érdekes eszközökkel látványossá varázsolt órák szervezése, az intelligens következetesség, az igazságosság és a természetes humor volt. Iskolánkban a fizika emelt szintű képzés fennmaradása az ő nevéhez kapcsolható.

Szakmai elkötelezettségéért nagy tiszteletet érdemel. Élete és hivatása volt a tanítás.

Tisztelettel őrizzük emlékét a Városmajori Gimnázium közösségében.

Gyászjelentése